Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 46,4 g
Vann: 26 g
Fett: 22 g
Protein: 5 g
Kostfiber: 0,6 g
Energiinnhold
Fett: 48 E%
Karbohydrat: 47 E%
Protein: 5 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 694 kJ (405 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000222 g48%
KarbohydratMI018146,4 g46%
KostfiberMI00020,6 g0%
ProteinMI00025 g5%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014226 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000219,7 g
SukkerarterMI000226,7 g
Sukker, tilsattMI000226 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325223 µg-RE29 %
BetakarotenMI000287 µg
RetinolMI0002215 µg
Vitamin DMI00023,2 µg32 %
Vitamin EMI00023,3 mg-ATE27 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,1 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI00029 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,3 µg7 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000234 mg2 %
Kalium (K)MI000287 mg2 %
Natrium (Na)MI0002159 mg
Salt (NaCl)MI01200,4 g
Fosfor (P)MI000285 mg13 %
Magnesium (Mg)MI00029 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,6 mg5 %
Kobber (Cu)MI00020,04 mg4 %
Sink (Zn)MI00020,4 mg2 %
Selen (Se)MI00025 µg5 %
Jod (I)MI000212 µg8 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0203Cookie (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1370Sugar beet
C0157White sugar
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0186Egg added
H0272Margarine added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: