Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 57,5 g
Fett: 14,4 g
Vann: 12 g
Protein: 10,8 g
Kostfiber: 5 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 56 E%
Fett: 31 E%
Protein: 11 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 735 kJ (413 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000214,4 g30%
KarbohydratMI018157,5 g56%
KostfiberMI00025 g2%
ProteinMI000210,8 g10%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014212 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000232,9 g
SukkerarterMI000224,6 g
Sukker, tilsattMI000224 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325125 µg-RE16 %
BetakarotenMI000240 µg
RetinolMI0002122 µg
Vitamin DMI00021,9 µg19 %
Vitamin EMI00022,6 mg-ATE21 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,24 mg18 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,13 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,09 mg5 %
Vitamin B9 (folat)MI000219 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,3 µg7 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000251 mg4 %
Kalium (K)MI0002222 mg6 %
Natrium (Na)MI0002212 mg
Salt (NaCl)MI01200,5 g
Fosfor (P)MI0002320 mg50 %
Magnesium (Mg)MI000256 mg18 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00022,2 mg20 %
Kobber (Cu)MI00020,18 mg20 %
Sink (Zn)MI00021,5 mg10 %
Selen (Se)MI00027 µg8 %
Jod (I)MI000210 µg7 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0203Cookie (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1219Common oat
C0134Seed, skin removed
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0186Egg added
H0351Chemical leavening agent added
H0749White sugar added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: