Loff, fint brød (0-25 %), formstekt, kjøpt

Energi i 100 g

1 085 kJ (256 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 46,6 g
Vann: 38 g
Protein: 9,4 g
Kostfiber: 3 g
Fett: 2,9 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 73 E%
Protein: 15 E%
Fett: 10 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 085 kJ (256 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett2032,9 g9%
KarbohydratMI018146,6 g73%
Kostfiber2033 g2%
Protein2039,4 g14%
Alkohol500 g0%
VannMI014238 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33144,4 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO2,2 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A10
Betakaroten60a0 µg
Retinol200 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E2030,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2030,13 mg10 %
Vitamin B2 (riboflavin)2030,11 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)2031,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2030,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)20322 µg6 %
Vitamin B12 (kobalamin)200 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)20325 mg2 %
Kalium (K)203136 mg4 %
Natrium (Na)203399 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)203120 mg18 %
Magnesium (Mg)20325 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2031 mg9 %
Kobber (Cu)2030,17 mg18 %
Sink (Zn)2030,8 mg5 %
Selen (Se)203 µg3 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0818Leavened bread (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0256Carbohydrate fermented
H0272Margarine added
H0337Rye added
H0753Yeast added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
203
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1995. Grønnsaker og brød. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: