Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 61,5 g
Vann: 21 g
Protein: 11,4 g
Karbohydrat: 4,2 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Fett: 89 E%
Protein: 8 E%
Karbohydrat: 3 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 560 kJ (621 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000261,5 g89%
KarbohydratMI01814,2 g2%
KostfiberMI00022 g0%
ProteinMI000211,4 g7%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI000221 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00022,4 g
SukkerarterMI00021,8 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032588 µg-RE11 %
BetakarotenMI0002301 µg
RetinolMI000263 µg
Vitamin DMI00020,1 µg1 %
Vitamin EMI00029,7 mg-ATE80 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,17 mg13 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,15 mg9 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,12 mg6 %
Vitamin B9 (folat)MI000228 µg8 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,6 µg15 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00023 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002194 mg16 %
Kalium (K)MI0002292 mg8 %
Natrium (Na)MI0002433 mg
Salt (NaCl)MI01201,1 g
Fosfor (P)MI0002288 mg45 %
Magnesium (Mg)MI000281 mg27 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00022,1 mg19 %
Kobber (Cu)MI00020,54 mg60 %
Sink (Zn)MI00022,9 mg20 %
Selen (Se)MI00023 µg3 %
Jod (I)MI000212 µg8 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0271Vegetable pickle (US CFR)
A0860Chutney or pickle (EUROFIR)
B1299Olive
C0139Fruit, peel present, core, pit or seed removed
E0138Liquid, high viscosity, with solid pieces
F0001Extent of heat treatment not known
G0001Cooking method not known
H0143Cheese added
H0177Nut or seed added
H0212Vegetable added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: