Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 76 g
Protein: 13,4 g
Fett: 5,8 g
Karbohydrat: 4,9 g
Kostfiber: 0,1 g
Energiinnhold
Protein: 43 E%
Fett: 41 E%
Karbohydrat: 16 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 527 kJ (126 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00025,8 g40%
KarbohydratMI01814,9 g15%
KostfiberMI00020,1 g0%
ProteinMI000213,4 g43%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014276 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00023,8 g
SukkerarterMI00021,1 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03254 µg-RE0 %
BetakarotenMI00021 µg
RetinolMI00024 µg
Vitamin DMI00020,1 µg1 %
Vitamin EMI00020,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,16 mg10 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,09 mg5 %
Vitamin B9 (folat)MI00023 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00021,5 µg37 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00024 mg3 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000239 mg3 %
Kalium (K)MI0002180 mg5 %
Natrium (Na)MI00021 144 mg
Salt (NaCl)MI01202,9 g
Fosfor (P)MI0002125 mg19 %
Magnesium (Mg)MI000216 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00022,9 mg26 %
Kobber (Cu)MI00020,11 mg12 %
Sink (Zn)MI00023,2 mg22 %
Selen (Se)MI000212 µg14 %
Jod (I)MI00027 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0150Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR)
A0799Meat dish (EUROFIR)
B1161Cattle
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0151Spice or herb added
H0184Milk added
H0191Meat added
J0123Sterilized by heat
K0036Packed in gravy or sauce, meat
M0151Metal container
M0213Box
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared
Z0220Not drained

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: