Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 82 g
Protein: 7,3 g
Fett: 5,9 g
Karbohydrat: 2,1 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Fett: 55 E%
Protein: 31 E%
Karbohydrat: 9 E%
Kostfiber: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 397 kJ (95 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00025,9 g55%
KarbohydratMI01812,1 g9%
KostfiberMI00022 g4%
ProteinMI00027,3 g31%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014282 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,1 g
SukkerarterMI00022 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032596 µg-RE12 %
BetakarotenMI0002915 µg
RetinolMI000220 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00021,9 mg-ATE15 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,11 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,9 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,2 mg11 %
Vitamin B9 (folat)MI000253 µg16 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,1 µg2 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI000214 mg13 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002122 mg10 %
Kalium (K)MI0002346 mg10 %
Natrium (Na)MI0002197 mg
Salt (NaCl)MI01200,5 g
Fosfor (P)MI0002101 mg15 %
Magnesium (Mg)MI000230 mg10 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021 mg9 %
Kobber (Cu)MI00020,19 mg21 %
Sink (Zn)MI00020,5 mg3 %
Selen (Se)MI00024 µg4 %
Jod (I)MI00023 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0208Salad (US CFR)
A0866Prepared salad (EUROFIR)
B1276Tomato
C0140Fruit, peel present, core, pit or seed present
E0104Whole and pieces
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0143Cheese added
H0151Spice or herb added
H0212Vegetable added
H0766Chicken added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: