Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 66,5 g
Protein: 14,1 g
Vann: 10 g
Kostfiber: 7 g
Karbohydrat: 2,8 g
Energiinnhold
Fett: 88 E%
Protein: 9 E%
Kostfiber: 2 E%
Karbohydrat: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 805 kJ (680 kcal)
  • Spiselig del: 45 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett611a66,5 g87%
KarbohydratMI01812,8 g1%
Kostfiber611a7 g1%
Protein420f14,1 g8%
Alkohol500 g0%
VannMI014210 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310,2 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO2,6 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten420f0 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E611a0,9 mg-ATE7 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)611a0,25 mg19 %
Vitamin B2 (riboflavin)611a0,18 mg11 %
Vitamin B3 (niacin)611a0,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)611a0,19 mg10 %
Vitamin B9 (folat)611a123 µg38 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)420f1 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)611a84 mg7 %
Kalium (K)611a380 mg11 %
Natrium (Na)611a0 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)611a310 mg48 %
Magnesium (Mg)611a130 mg43 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)611a2,9 mg26 %
Kobber (Cu)611a1,1 mg122 %
Sink (Zn)611a2,7 mg19 %
Selen (Se)611a1 µg1 %
Jod (I)611a0 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0260Nut or nut product (US CFR)
A0823Nut, seed or kernel (EUROFIR)
B1130English walnut
C0155Seed
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
70
Beregnet ut fra spesifikk faktor for fettsyrer i totalfett.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
420f
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3.7. (2019). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
611a
Jacobsen, J., Bysted, A., Nielsen, C.W., Saxholt, E., Ygil, K.H., Trolle, E. Næringsstofindhold i mel, gryn, kerner og frø. DTU Fødevareinstituttet, 2019. Nettversjon, www.food.dtu.dk
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0208
Fatty acids, saturated, calculated as the sum of individual fatty acids, excluding branched chain isomers (FASAT[g] = F4:0[g] + F5:0[g] + F6:0[g] + F7:0[g] + F8:0[g] + F9:0[g] + F10:0[g] + F11:0[g] + F12:0[g] + F13:0[g] + F14:0[g] + F15:0[g] + F16:0[g] + F17:0[g] + F18:0[g] + F18:0DO[g] + F19:0[g] + F20:0[g] + F21:0[g] + F22:0[g] + F23:0[g] + F24:0[g] + F25:0[g] + F26:0[g])
MI0210
Fatty acids, monounsaturated, calculated as sum of individual fatty acids, cis isomers only (FAMSCIS[g] =F10:1CIS[g] +F12:1CIS[g] +F14:1CIS[g] + F15:1CN8[g] + F16:1CIS[g] + F17:1CIS[g] + F18:1CIS[g] + F20:1CIS[g] + F22:1CIS[g] + F24:1CIS[g])
MI0212
Fatty acids, polyunsaturated, calculated as sum of individual fatty acids, all-cis isomers only (FAPUCIS[g] = F16:2CN4[g] + F16:3CN3[g] + F18:2CN6[g] + F18:2CN9[g] + F18:3CN3[g] + F18:3CN6[g] + F18:4CN3[g] + F20:2CN6[g] + F20:3CN3[g] + F20:3CN6[g] + F20:3CN9[g] + F20:4CN3[g] + F20:4CN6[g] + F20:5CN3[g] + F22:2CN3[g] + F22:2CN6[g] + F22:4CN6[g] + F22:5CN3[g] + F22:5CN6[g] + F22:6CN3[g] + F24:2CN6[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: