Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 57,3 g
Fett: 34,5 g
Vann: 6 g
Protein: 2,1 g
Energiinnhold
Fett: 56 E%
Karbohydrat: 43 E%
Protein: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 286 kJ (548 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett450c34,5 g55%
KarbohydratMI018157,3 g42%
Kostfiber450c0 g0%
Protein450c2,1 g1%
Alkohol500 g0%
VannMI01426 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33147,9 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO9,4 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032517 µg-RE2 %
Betakaroten450c200 µg
Retinol450c0 µg
Vitamin D450c0 µg0 %
Vitamin E460f0,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450c0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)450c1 mg62 %
Vitamin B3 (niacin)450c0 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)450c0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)450c0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)450c0 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)450c0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450c4 mg0 %
Kalium (K)450c900 mg26 %
Natrium (Na)450c400 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)450c350 mg54 %
Magnesium (Mg)460f4 mg1 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460f1,2 mg10 %
Kobber (Cu)460f0,12 mg13 %
Sink (Zn)460f0,5 mg3 %
Selen (Se)460f1 µg1 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0123Cream product analog (US CFR)
A0788Immitation milk products (EUROFIR)
B1012Sugar-producing plant
C0108Sugar
E0106Finely ground
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
H0150Color added
H0174Hydrogenated
H0263Vegetable fat or oil added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0215Jar
M0278Glass container, coloured
N0040Glass
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
460f
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 27 (2014). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: