Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 49 g
Karbohydrat: 33 g
Fett: 14,3 g
Protein: 2,9 g
Kostfiber: 0,9 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 49 E%
Fett: 46 E%
Protein: 4 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 148 kJ (274 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000214,3 g46%
KarbohydratMI018133 g48%
KostfiberMI00020,9 g0%
ProteinMI00022,9 g4%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014249 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,6 g
SukkerarterMI000232,5 g
Sukker, tilsattMI000229,8 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325136 µg-RE18 %
BetakarotenMI000293 µg
RetinolMI0002128 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,01 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,13 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,02 mg1 %
Vitamin B9 (folat)MI00029 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00028 mg7 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000236 mg3 %
Kalium (K)MI000274 mg2 %
Natrium (Na)MI000248 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)MI000247 mg7 %
Magnesium (Mg)MI00026 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,1 mg0 %
Kobber (Cu)MI00020,03 mg3 %
Sink (Zn)MI00020,1 mg0 %
Selen (Se)MI00022 µg2 %
Jod (I)MI00025 µg3 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0210Cake (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0151Solid
F0023Heat-treated, multiple components, different degrees of treatment
G0005Baked or roasted
H0136Sugar or sugar syrup added
H0147Fruit added
H0205Egg white added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: