Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 82 g
Protein: 6,1 g
Karbohydrat: 5,6 g
Fett: 5,2 g
Kostfiber: 0,9 g
Energiinnhold
Fett: 48 E%
Protein: 26 E%
Karbohydrat: 24 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 399 kJ (95 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00025,2 g48%
KarbohydratMI01815,6 g23%
KostfiberMI00020,9 g1%
ProteinMI00026,1 g26%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014282 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00023,1 g
SukkerarterMI00022,5 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032559 µg-RE7 %
BetakarotenMI0002234 µg
RetinolMI000240 µg
Vitamin DMI00020,7 µg6 %
Vitamin EMI00020,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI000210 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00023 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000249 mg4 %
Kalium (K)MI0002230 mg6 %
Natrium (Na)MI0002301 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)MI0002117 mg18 %
Magnesium (Mg)MI000218 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,3 mg2 %
Kobber (Cu)MI00020,04 mg4 %
Sink (Zn)MI00020,4 mg2 %
Selen (Se)MI00029 µg10 %
Jod (I)MI000283 µg59 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0212Stew or hash (US CFR)
A0804Seafood dish (EUROFIR)
B1842Atlantic cod
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0144Semisolid
F0014Fully heat-treated
G0004Cooked by dry heat
H0184Milk added
H0212Vegetable added
H0221Fat or oil added
H0296Cream added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: