Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 90 g
Fett: 5,9 g
Karbohydrat: 1,7 g
Protein: 1,3 g
Kostfiber: 0,8 g
Energiinnhold
Fett: 79 E%
Karbohydrat: 10 E%
Protein: 8 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 277 kJ (67 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00025,9 g79%
KarbohydratMI01811,7 g10%
KostfiberMI00020,8 g2%
ProteinMI00021,3 g8%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014290 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,5 g
SukkerarterMI00021,2 g
Sukker, tilsattMI00020,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032570 µg-RE9 %
BetakarotenMI000276 µg
RetinolMI000264 µg
Vitamin DMI00021,7 µg17 %
Vitamin EMI00020,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,01 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,1 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,02 mg1 %
Vitamin B9 (folat)MI00023 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,1 µg2 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000222 mg1 %
Kalium (K)MI000299 mg2 %
Natrium (Na)MI0002415 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)MI000237 mg5 %
Magnesium (Mg)MI00025 mg1 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,2 mg1 %
Kobber (Cu)MI00020,09 mg10 %
Sink (Zn)MI00020,2 mg1 %
Selen (Se)MI00023 µg3 %
Jod (I)MI00027 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0198Soup (US CFR)
A0865Soup (EUROFIR)
B1467Mushroom
C0296Fruiting body
E0103Semiliquid
F0014Fully heat-treated
G0018Boiled and undrained
H0296Cream added
H0349Onion added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: