Gulrot, uspesifisert, rå
Energi i 100 g
Per 100 g
151 kJ (36 kcal)
151 kJ (36 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 331 | 0,2 g |
Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 6,5 g |
Sukker, tilsatt | 50 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 135 | 0 g |
Transfettsyrer | 50 | 0 g |
Enumettede fettsyrer | 135 | 0 g |
Flerumettede fettsyrer | 135 | 0,1 g |
Omega-3 | 135 | 0 g |
Omega-6 | 135 | 0,1 g |
Kolesterol | 50 | 0 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 136 | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 136 | 0 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 136 | 0 g |
C18:0 (stearinsyre) | 136 | 0 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 136 | 0 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 136 | 0 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 438 µg-RE | 58 % |
Betakaroten | 135 | 5 250 µg | |
Retinol | 50 | 0 µg | |
Vitamin D | 701G | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 135 | 0,6 mg-ATE | 5 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 135 | 0,05 mg | 3 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 135 | 0,02 mg | 1 % |
Vitamin B3 (niacin) | 135 | 0,8 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 135 | 0,05 mg | 2 % |
Vitamin B9 (folat) | 135 | 15 µg | 4 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 135 | 4 mg | 3 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 135 | 28 mg | 2 % |
Kalium (K) | 135 | 298 mg | 8 % |
Natrium (Na) | 135 | 32 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 0,1 g | |
Fosfor (P) | 135 | 29 mg | 4 % |
Magnesium (Mg) | 135 | 12 mg | 4 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 135 | 0,3 mg | 2 % |
Kobber (Cu) | 135 | 0,05 mg | 5 % |
Sink (Zn) | 135 | 0,3 mg | 2 % |
Selen (Se) | 135 | 0 µg | 0 % |
Jod (I) | 325 | 3 µg | 2 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0152 | Vegetable or vegetable product (US CFR) |
A0826 | Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR) |
B1227 | Carrot |
C0238 | Root, tuber or bulb |
E0150 | Whole, natural shape |
F0003 | Not heat-treated |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0003 | No treatment applied |
J0001 | Preservation method not known |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |