Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 90 g
Karbohydrat: 6,7 g
Kostfiber: 3 g
Protein: 0,7 g
Fett: 0,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 74 E%
Kostfiber: 16 E%
Protein: 8 E%
Fett: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 151 kJ (36 kcal)
  • Spiselig del: 89 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1350,1 g2%
KarbohydratMI01816,7 g74%
Kostfiber1353 g15%
Protein1350,7 g7%
Alkohol500 g0%
VannMI014290 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310,2 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO6,5 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325438 µg-RE58 %
Betakaroten1355 250 µg
Retinol500 µg
Vitamin D701G0 µg0 %
Vitamin E1350,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1350,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)1350,02 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)1350,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)1350,05 mg2 %
Vitamin B9 (folat)13515 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)1354 mg3 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)13528 mg2 %
Kalium (K)135298 mg8 %
Natrium (Na)13532 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)13529 mg4 %
Magnesium (Mg)13512 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)1350,3 mg2 %
Kobber (Cu)1350,05 mg5 %
Sink (Zn)1350,3 mg2 %
Selen (Se)1350 µg0 %
Jod (I)3253 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B1227Carrot
C0238Root, tuber or bulb
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: