Popcorn, uten fett
Energi i 100 g
Per 100 g
1 548 kJ (367 kcal)
Mer popcorn:
1 548 kJ (367 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 331 | 62,1 g |
Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 0,7 g |
Sukker, tilsatt | 331 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 460b | 0,6 g |
Transfettsyrer | 50 | 0 g |
Enumettede fettsyrer | 460b | 1,1 g |
Flerumettede fettsyrer | 460b | 1,9 g |
Omega-3 | 73f | 0,1 g |
Omega-6 | 74f | 2,1 g |
Kolesterol | 50 | 0 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 460g | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 460g | 0 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 460g | 0,5 g |
C18:0 (stearinsyre) | 460g | 0,1 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 460g | 0 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 460g | 0,9 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 10 µg-RE | 1 % |
Betakaroten | 460b | 120 µg | |
Retinol | 50 | 0 µg | |
Vitamin D | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 20 | 0,1 mg-ATE | 0 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 460b | 0,2 mg | 15 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 460b | 0,28 mg | 17 % |
Vitamin B3 (niacin) | 460b | 1,9 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 460b | 0,25 mg | 13 % |
Vitamin B9 (folat) | 20 | 9 µg | 2 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 460b | 0,2 µg | 5 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 50 | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 460b | 10 mg | 0 % |
Kalium (K) | 460b | 301 mg | 8 % |
Natrium (Na) | 20 | 340 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 0,9 g | |
Fosfor (P) | 460b | 300 mg | 46 % |
Magnesium (Mg) | 460b | 131 mg | 43 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 460b | 2,7 mg | 24 % |
Kobber (Cu) | 460b | 0,42 mg | 46 % |
Sink (Zn) | 460b | 3,4 mg | 24 % |
Selen (Se) | 460b | 10 µg | 11 % |
Jod (I) | 325 | 5 µg | 3 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0228 | Snack food (US CFR) |
A0868 | Savoury snack (EUROFIR) |
B1454 | Popcorn |
C0133 | Seed, skin present, germ present |
E0131 | Whole |
F0014 | Fully heat-treated |
G0009 | Popped |
H0138 | Water removed |
J0001 | Preservation method not known |
K0003 | No packing medium used |
M0197 | Bag, sack or pouch |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |