Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 62,8 g
Kostfiber: 15 g
Protein: 12 g
Vann: 6 g
Fett: 4,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 69 E%
Protein: 13 E%
Fett: 10 E%
Kostfiber: 8 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 548 kJ (367 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460b4,2 g10%
KarbohydratMI018162,8 g69%
Kostfiber460b15 g7%
Protein460b12 g13%
Alkohol500 g0%
VannMI01426 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33162,1 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0,7 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032510 µg-RE1 %
Betakaroten460b120 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E200,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460b0,2 mg15 %
Vitamin B2 (riboflavin)460b0,28 mg17 %
Vitamin B3 (niacin)460b1,9 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)460b0,25 mg13 %
Vitamin B9 (folat)209 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)460b0,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460b10 mg0 %
Kalium (K)460b301 mg8 %
Natrium (Na)20340 mg
Salt (NaCl)MI01200,9 g
Fosfor (P)460b300 mg46 %
Magnesium (Mg)460b131 mg43 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460b2,7 mg24 %
Kobber (Cu)460b0,42 mg46 %
Sink (Zn)460b3,4 mg24 %
Selen (Se)460b10 µg11 %
Jod (I)3255 µg3 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0228Snack food (US CFR)
A0868Savoury snack (EUROFIR)
B1454Popcorn
C0133Seed, skin present, germ present
E0131Whole
F0014Fully heat-treated
G0009Popped
H0138Water removed
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0197Bag, sack or pouch
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460b
US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 23 (2010).
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: