Saftis, Lollipop

Energi i 100 g

507 kJ (120 kcal)

Mer saftis:

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 74 g
Karbohydrat: 22 g
Fett: 3,5 g
Kostfiber: 0,2 g
Protein: 0,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 74 E%
Fett: 26 E%
Protein: 0 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 507 kJ (120 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett106b3,5 g25%
KarbohydratMI018122 g73%
Kostfiber106b0,2 g0%
Protein106b0,1 g0%
Alkohol500 g0%
VannMI014274 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO22 g
Sukker, tilsatt33116 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03254 µg-RE0 %
Betakaroten106b44 µg
Retinol500 µg
Vitamin D60a0 µg0 %
Vitamin E60a0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)300,01 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)300,01 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)200 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)200 mg0 %
Vitamin B9 (folat)200 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)200 mg0 %
Kalium (K)200 mg0 %
Natrium (Na)200 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)200 mg0 %
Magnesium (Mg)200 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)200 mg0 %
Kobber (Cu)200 mg0 %
Sink (Zn)200 mg0 %
Selen (Se)200 µg0 %
Jod (I)MI02320 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0245Sherbet (US CFR)
A0864Dessert (EUROFIR)
B1217Water
C0005Part of plant or animal not applicable
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0362Fruit juice added
H0749White sugar added
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0166Plastic bag or pouch
N0051Food contact surface from human-made material
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73c
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
74c
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
106b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, analysert verdi.
207
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0232
Imputation of a component from one or more components from related food
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: