Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 79 g
Karbohydrat: 13,6 g
Protein: 3,7 g
Fett: 2,6 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 58 E%
Fett: 24 E%
Protein: 16 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 397 kJ (94 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00022,6 g24%
KarbohydratMI018113,6 g58%
KostfiberMI00021 g2%
ProteinMI00023,7 g15%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014279 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000213,6 g
SukkerarterMI00020,1 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032519 µg-RE2 %
BetakarotenMI00023 µg
RetinolMI000219 µg
Vitamin DMI00020,3 µg3 %
Vitamin EMI00020,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,03 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,03 mg1 %
Vitamin B9 (folat)MI00026 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,1 µg2 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI00029 mg0 %
Kalium (K)MI000231 mg0 %
Natrium (Na)MI0002180 mg
Salt (NaCl)MI01200,4 g
Fosfor (P)MI000241 mg6 %
Magnesium (Mg)MI00028 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,3 mg2 %
Kobber (Cu)MI00020,03 mg3 %
Sink (Zn)MI00020,3 mg2 %
Selen (Se)MI00022 µg2 %
Jod (I)MI00023 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0275Macaroni or noodle product (US CFR)
A0815Pasta and similar products (EUROFIR)
B1079Durum wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0153Whole, shape achieved by forming, thickness <0 3 cm
F0014Fully heat-treated
G0015Boiled and drained
H0186Egg added
H0366Flattened
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: