Rundstykke, fint, med kylling og pesto, kjøpt i kafé/bakeri

Energi i 100 g

1 056 kJ (253 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 53 g
Karbohydrat: 16,5 g
Protein: 14,6 g
Fett: 13,9 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Fett: 49 E%
Karbohydrat: 26 E%
Protein: 23 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 056 kJ (253 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000213,9 g48%
KarbohydratMI018116,5 g26%
KostfiberMI00022 g1%
ProteinMI000214,6 g23%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014253 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000215,8 g
SukkerarterMI00020,6 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032545 µg-RE6 %
BetakarotenMI0002168 µg
RetinolMI000231 µg
Vitamin DMI00020,1 µg1 %
Vitamin EMI00021,8 mg-ATE15 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,15 mg11 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,13 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)MI00022,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,16 mg8 %
Vitamin B9 (folat)MI000225 µg7 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00025 mg4 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002152 mg13 %
Kalium (K)MI0002194 mg5 %
Natrium (Na)MI0002232 mg
Salt (NaCl)MI01200,6 g
Fosfor (P)MI0002206 mg32 %
Magnesium (Mg)MI000231 mg10 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,8 mg7 %
Kobber (Cu)MI00020,11 mg12 %
Sink (Zn)MI00021,6 mg11 %
Selen (Se)MI00026 µg7 %
Jod (I)MI00027 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0818Leavened bread (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0151Spice or herb added
H0256Carbohydrate fermented
H0753Yeast added
H0766Chicken added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: