Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 48,7 g
Vann: 31 g
Protein: 8,4 g
Kostfiber: 7 g
Fett: 5,3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 68 E%
Fett: 16 E%
Protein: 12 E%
Kostfiber: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 219 kJ (289 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett2045,3 g16%
KarbohydratMI018148,7 g67%
Kostfiber2047 g4%
Protein2048,4 g11%
Alkohol500 g0%
VannMI014231 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33146 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO2,7 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E2041,3 mg-ATE10 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2040,22 mg16 %
Vitamin B2 (riboflavin)2040,13 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)2041,9 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2040,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)20435 µg10 %
Vitamin B12 (kobalamin)200 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)20434 mg2 %
Kalium (K)204201 mg5 %
Natrium (Na)204519 mg
Salt (NaCl)MI01201,3 g
Fosfor (P)204138 mg21 %
Magnesium (Mg)20432 mg10 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2041 mg9 %
Kobber (Cu)2040,12 mg13 %
Sink (Zn)2041,1 mg7 %
Selen (Se)203 µg3 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0818Leavened bread (EUROFIR)
B1312Wheat
C0155Seed
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0152Grain added
H0256Carbohydrate fermented
H0753Yeast added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73j
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 204: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1996. Div. matvarer. Internt notat.
74j
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 204: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1996. Div. matvarer. Internt notat.
204
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1996. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: