Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 92 g
Protein: 3,2 g
Kostfiber: 3 g
Karbohydrat: 2 g
Fett: 0,3 g
Energiinnhold
Protein: 44 E%
Karbohydrat: 28 E%
Kostfiber: 19 E%
Fett: 9 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 123 kJ (29 kcal)
  • Spiselig del: 86 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett300,3 g8%
KarbohydratMI01812 g27%
Kostfiber303 g19%
Protein303,2 g44%
Alkohol500 g0%
VannMI014292 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO2 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032530 µg-RE4 %
Betakaroten30360 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E300,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)300,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)300,09 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)300,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)300,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)3068 µg21 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)3067 mg63 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)3047 mg4 %
Kalium (K)30416 mg12 %
Natrium (Na)3011 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)3072 mg11 %
Magnesium (Mg)3023 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)300,6 mg5 %
Kobber (Cu)300,05 mg5 %
Sink (Zn)300,5 mg3 %
Selen (Se)300 µg0 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B1443Broccoli
C0144Plant above surface, excluding fruit and seed
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: