Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 76 g
Protein: 12,9 g
Fett: 10,5 g
Karbohydrat: 0,3 g
Energiinnhold
Fett: 63 E%
Protein: 36 E%
Karbohydrat: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 614 kJ (148 kcal)
  • Spiselig del: 88 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000210,5 g63%
KarbohydratMI01810,3 g0%
KostfiberMI00020 g0%
ProteinMI000212,9 g35%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014276 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI00020,3 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325165 µg-RE22 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI0002165 µg
Vitamin DMI00022,4 µg24 %
Vitamin EMI00025 mg-ATE41 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,31 mg19 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,11 mg6 %
Vitamin B9 (folat)MI000253 µg16 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00021 µg25 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000251 mg4 %
Kalium (K)MI0002132 mg3 %
Natrium (Na)MI0002136 mg
Salt (NaCl)MI01200,3 g
Fosfor (P)MI0002193 mg30 %
Magnesium (Mg)MI000212 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,8 mg16 %
Kobber (Cu)MI00020,06 mg6 %
Sink (Zn)MI00021,3 mg9 %
Selen (Se)MI000220 µg23 %
Jod (I)MI000232 µg22 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0261Egg or egg product (US CFR)
A0791Fresh or processed egg (EUROFIR)
B1713Hen
C0225Whole egg without shell
E0150Whole, natural shape
F0014Fully heat-treated
G0015Boiled and drained
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0052Egg shell, food contact surface
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: