Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 57 g
Karbohydrat: 21,6 g
Fett: 18,6 g
Protein: 2,6 g
Kostfiber: 0,5 g
Energiinnhold
Fett: 62 E%
Karbohydrat: 33 E%
Protein: 4 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 102 kJ (265 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000218,6 g62%
KarbohydratMI018121,6 g33%
KostfiberMI00020,5 g0%
ProteinMI00022,6 g4%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014257 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00021,4 g
SukkerarterMI000220,2 g
Sukker, tilsattMI00023,4 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
BetakarotenMI00025 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00022 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,1 mg5 %
Vitamin B9 (folat)MI00028 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00021 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000221 mg1 %
Kalium (K)MI0002153 mg4 %
Natrium (Na)MI00022 716 mg
Salt (NaCl)MI01206,8 g
Fosfor (P)MI000240 mg6 %
Magnesium (Mg)MI000227 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,4 mg12 %
Kobber (Cu)MI00020,06 mg6 %
Sink (Zn)MI00020,3 mg2 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI00020 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0286Gravy or sauce (US CFR)
A0862Savoury sauce (EUROFIR)
B1226Sesame
C0307Seed oil
E0130Liquid
F0014Fully heat-treated
G0014Boiled
H0149Honey added
H0151Spice or herb added
H0349Onion added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: