Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 92 g
Karbohydrat: 6,3 g
Kostfiber: 0,6 g
Protein: 0,6 g
Fett: 0,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 83 E%
Protein: 8 E%
Fett: 6 E%
Kostfiber: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 130 kJ (31 kcal)
  • Spiselig del: 60 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett410d0,2 g5%
KarbohydratMI01816,3 g82%
Kostfiber410d0,6 g3%
Protein410d0,6 g7%
Alkohol500 g0%
VannMI014292 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3314,6 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO1,7 g
Sukker, tilsatt701G0 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten60a0 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E60a0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)60a0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)410d0,01 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)410d0,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)410d0,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)410d4 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)410d2 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)410d10 mg0 %
Kalium (K)410d135 mg3 %
Natrium (Na)410d701 mg
Salt (NaCl)MI01201,8 g
Fosfor (P)410d12 mg1 %
Magnesium (Mg)410d17 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)410d0,2 mg1 %
Kobber (Cu)10
Sink (Zn)410d0,1 mg0 %
Selen (Se)410d0 µg0 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0827Vegetable product (EUROFIR)
B1265Ginger
C0306Root
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0011Packed in edible medium
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
410d
Institutet för hälsa och välfärd. Fineli livsmedelsdatabasen, versjon 16 (2013).
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: