Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 51,2 g
Fett: 24,5 g
Protein: 11,3 g
Vann: 8 g
Kostfiber: 5 g
Energiinnhold
Fett: 45 E%
Karbohydrat: 43 E%
Protein: 10 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 007 kJ (480 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000224,5 g45%
KarbohydratMI018151,2 g43%
KostfiberMI00025 g1%
ProteinMI000211,3 g9%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI01428 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00022,4 g
SukkerarterMI000248,8 g
Sukker, tilsattMI000246,6 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
BetakarotenMI00022 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI000211,1 mg-ATE92 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,09 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,22 mg13 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI000223 µg7 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002111 mg9 %
Kalium (K)MI0002328 mg9 %
Natrium (Na)MI000226 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)MI0002229 mg35 %
Magnesium (Mg)MI0002127 mg42 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,6 mg14 %
Kobber (Cu)MI00020,49 mg54 %
Sink (Zn)MI00021,4 mg10 %
Selen (Se)MI00022 µg2 %
Jod (I)MI00021 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0135Bakery product, sweetened (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1272Almond
C0136Seed, skin undetermined, germ present
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0205Egg white added
H0749White sugar added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: