Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 47 g
Karbohydrat: 36,4 g
Protein: 9,6 g
Fett: 3,9 g
Kostfiber: 3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 65 E%
Protein: 17 E%
Fett: 15 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 949 kJ (225 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00023,9 g15%
KarbohydratMI018136,4 g65%
KostfiberMI00023 g2%
ProteinMI00029,6 g17%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI000247 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000236,2 g
SukkerarterMI00020,3 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032577 µg-RE10 %
BetakarotenMI0002473 µg
RetinolMI000238 µg
Vitamin DMI00020,5 µg5 %
Vitamin EMI00021,8 mg-ATE15 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,16 mg12 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,1 mg5 %
Vitamin B9 (folat)MI000230 µg9 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,3 µg7 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00021 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000239 mg3 %
Kalium (K)MI0002176 mg5 %
Natrium (Na)MI0002272 mg
Salt (NaCl)MI01200,7 g
Fosfor (P)MI0002114 mg17 %
Magnesium (Mg)MI000226 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,2 mg10 %
Kobber (Cu)MI00020,11 mg12 %
Sink (Zn)MI00020,8 mg5 %
Selen (Se)MI00025 µg5 %
Jod (I)MI00027 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0275Macaroni or noodle product (US CFR)
A0815Pasta and similar products (EUROFIR)
B1079Durum wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0153Whole, shape achieved by forming, thickness <0 3 cm
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0186Egg added
H0212Vegetable added
H0366Flattened
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: