Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 75 g
Karbohydrat: 22,5 g
Protein: 2 g
Kostfiber: 0,4 g
Fett: 0,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 90 E%
Protein: 8 E%
Fett: 1 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 421 kJ (99 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00020,1 g0%
KarbohydratMI018122,5 g90%
KostfiberMI00020,4 g0%
ProteinMI00022 g8%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014275 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00021,2 g
SukkerarterMI000221,3 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03255 µg-RE0 %
BetakarotenMI000263 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,9 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,11 mg6 %
Vitamin B9 (folat)MI00028 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00029 mg8 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000215 mg1 %
Kalium (K)MI0002152 mg4 %
Natrium (Na)MI00023 505 mg
Salt (NaCl)MI01208,8 g
Fosfor (P)MI000234 mg5 %
Magnesium (Mg)MI000223 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,5 mg13 %
Kobber (Cu)MI00020,04 mg4 %
Sink (Zn)MI00020,2 mg1 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI00020 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0263Condiment sauce (US CFR)
A0858Condiment (EUROFIR)
B1452Soybean
C0133Seed, skin present, germ present
E0130Liquid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0149Honey added
H0151Spice or herb added
H0362Fruit juice added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: