Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 94 g
Karbohydrat: 4 g
Kostfiber: 1 g
Protein: 0,8 g
Fett: 0,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 70 E%
Protein: 14 E%
Kostfiber: 8 E%
Fett: 8 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 99 kJ (24 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett300,2 g7%
KarbohydratMI01814 g70%
Kostfiber6021 g8%
Protein6020,8 g14%
Alkohol500 g0%
VannMI014294 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO4 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032529 µg-RE3 %
Betakaroten602344 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E6021,9 mg-ATE15 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)6020,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)6020,03 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)6021 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)6020,14 mg7 %
Vitamin B9 (folat)60230 µg9 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)60217 mg16 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)60213 mg1 %
Kalium (K)602300 mg8 %
Natrium (Na)6027 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)60222 mg3 %
Magnesium (Mg)60213 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)6020,5 mg4 %
Kobber (Cu)6020,11 mg12 %
Sink (Zn)6020,2 mg1 %
Selen (Se)420a0 µg0 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B1276Tomato
C0230Fruit, peel removed, core, pit or seed present
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0123Sterilized by heat
K0016Packed in vegetable juice
M0156Paperboard container
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
420a
Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009).
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
602
Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, www.livsmedelsverket.se
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: