Lam, kotelett, stekt uten fett

Energi i 100 g

1 206 kJ (289 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 49 g
Protein: 33,7 g
Fett: 17 g
Karbohydrat: 0,2 g
Energiinnhold
Fett: 52 E%
Protein: 48 E%
Karbohydrat: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 206 kJ (289 kcal)
  • Spiselig del: 72 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000217 g52%
KarbohydratMI01810,2 g0%
KostfiberMI00020 g0%
ProteinMI000233,7 g47%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014249 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI00020,2 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032524 µg-RE3 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI000224 µg
Vitamin DMI00020,1 µg1 %
Vitamin EMI00020,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)MI00028,9 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,17 mg9 %
Vitamin B9 (folat)MI00022 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00021,6 µg40 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000235 mg3 %
Kalium (K)MI0002521 mg15 %
Natrium (Na)MI0002101 mg
Salt (NaCl)MI01200,3 g
Fosfor (P)MI0002278 mg43 %
Magnesium (Mg)MI000235 mg11 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,9 mg17 %
Kobber (Cu)MI00020,11 mg12 %
Sink (Zn)MI00023,8 mg27 %
Selen (Se)MI00027 µg8 %
Jod (I)MI00020 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0150Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR)
A0794Red meat (EUROFIR)
B1669Lamb
C0269Skeletal meat part, without bone and skin, with separable fat
E0152Divided into pieces
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
H0117Flavoring or taste ingredient added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0031Loin

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: