Lam, lårstek, ovnsstekt

Energi i 100 g

901 kJ (214 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 57 g
Protein: 33,8 g
Fett: 8,7 g
Karbohydrat: 0,2 g
Energiinnhold
Protein: 64 E%
Fett: 36 E%
Karbohydrat: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 901 kJ (214 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00028,7 g35%
KarbohydratMI01810,2 g0%
KostfiberMI00020 g0%
ProteinMI000233,8 g63%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014257 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI00020,2 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032510 µg-RE1 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI000210 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)MI00027 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,13 mg7 %
Vitamin B9 (folat)MI00021 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00022,5 µg62 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000211 mg0 %
Kalium (K)MI0002529 mg15 %
Natrium (Na)MI000295 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)MI0002296 mg46 %
Magnesium (Mg)MI000235 mg11 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00022 mg18 %
Kobber (Cu)MI00020,13 mg14 %
Sink (Zn)MI00025,5 mg39 %
Selen (Se)MI00027 µg8 %
Jod (I)MI00022 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0150Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR)
A0794Red meat (EUROFIR)
B1669Lamb
C0269Skeletal meat part, without bone and skin, with separable fat
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0117Flavoring or taste ingredient added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0024Round or leg (MEAT CUT)
Z0027Sirloin

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: