Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 72 g
Protein: 22,1 g
Fett: 6 g
Energiinnhold
Protein: 63 E%
Fett: 37 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 598 kJ (142 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00026 g37%
KarbohydratMI01810 g0%
KostfiberMI00020 g0%
ProteinMI000222,1 g62%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014272 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI00020 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032533 µg-RE4 %
BetakarotenMI000213 µg
RetinolMI000232 µg
Vitamin DMI00021 µg10 %
Vitamin EMI00021,6 mg-ATE13 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)MI00022 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,14 mg7 %
Vitamin B9 (folat)MI000212 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00021,6 µg40 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000215 mg1 %
Kalium (K)MI0002483 mg14 %
Natrium (Na)MI0002100 mg
Salt (NaCl)MI01200,3 g
Fosfor (P)MI0002253 mg39 %
Magnesium (Mg)MI000229 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,1 mg0 %
Kobber (Cu)MI00020,03 mg3 %
Sink (Zn)MI00020,5 mg3 %
Selen (Se)MI000232 µg37 %
Jod (I)MI0002288 µg205 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1423Cod
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0122Divided or disintegrated
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: