Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 79 g
Protein: 20 g
Fett: 0,5 g
Energiinnhold
Protein: 95 E%
Fett: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 359 kJ (85 kcal)
  • Spiselig del:  %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett2160,5 g5%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein21620 g94%
Alkohol500 g0%
Vann21679 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter200 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03252 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol60b2 µg
Vitamin D60b0,7 µg6 %
Vitamin E2160,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2160,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)2160,09 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)2163,9 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2160,26 mg14 %
Vitamin B9 (folat)321b11 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)2161 µg25 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)21622 mg1 %
Kalium (K)216424 mg12 %
Natrium (Na)21675 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)216207 mg32 %
Magnesium (Mg)21626 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2160,2 mg1 %
Kobber (Cu)2160,03 mg3 %
Sink (Zn)2160,5 mg3 %
Selen (Se)21630 µg35 %
Jod (I)325279 µg199 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0802Fish or related organism (EUROFIR)
B1423Cod
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0154Domestic or cultivated

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60b
Analysert verdi er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden). Resultatet faller utenfor metodens akkrediteringsområde.
73b
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". www.mattilsynet.no
74b
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". www.mattilsynet.no
216
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". www.mattilsynet.no
321b
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 12.07.2010
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: