Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Protein: 17,7 g
Fett: 0,9 g
Energiinnhold
Protein: 90 E%
Fett: 10 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 335 kJ (79 kcal)
  • Spiselig del: 45 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett701G0,9 g9%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein701G17,7 g90%
Alkohol500 g0%
Vann10-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter200 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03255 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol701G5 µg
Vitamin D701G0,5 µg5 %
Vitamin E701G0,7 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)701G0,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)701G0,05 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)701G2,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)701G0,13 mg7 %
Vitamin B9 (folat)701G11 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)701G1,3 µg32 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)701G12 mg1 %
Kalium (K)701G426 mg12 %
Natrium (Na)701G73 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)701G210 mg32 %
Magnesium (Mg)701G25 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)701G0,1 mg0 %
Kobber (Cu)701G0,02 mg2 %
Sink (Zn)701G0,4 mg2 %
Selen (Se)701G23 µg27 %
Jod (I)701G223 µg159 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0802Fish or related organism (EUROFIR)
B1423Cod
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
286
Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: