Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 68 g
Protein: 21,8 g
Fett: 5,9 g
Karbohydrat: 3,8 g
Kostfiber: 0,3 g
Energiinnhold
Protein: 57 E%
Fett: 33 E%
Karbohydrat: 10 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 656 kJ (156 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00025,9 g33%
KarbohydratMI01813,8 g9%
KostfiberMI00020,3 g0%
ProteinMI000221,8 g56%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014268 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00023,8 g
SukkerarterMI00020 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032521 µg-RE2 %
BetakarotenMI00027 µg
RetinolMI000221 µg
Vitamin DMI00021 µg10 %
Vitamin EMI00021,1 mg-ATE9 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,07 mg5 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)MI00022,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,13 mg7 %
Vitamin B9 (folat)MI000212 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00021,5 µg37 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000216 mg1 %
Kalium (K)MI0002474 mg13 %
Natrium (Na)MI000296 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)MI0002250 mg39 %
Magnesium (Mg)MI000230 mg10 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,2 mg1 %
Kobber (Cu)MI00020,03 mg3 %
Sink (Zn)MI00020,5 mg3 %
Selen (Se)MI000231 µg36 %
Jod (I)MI0002277 µg197 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1423Cod
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0122Divided or disintegrated
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: