Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 73 g
Protein: 10,6 g
Karbohydrat: 9,6 g
Fett: 6,8 g
Kostfiber: 0,4 g
Energiinnhold
Fett: 42 E%
Protein: 30 E%
Karbohydrat: 27 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 598 kJ (143 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett2046,8 g42%
KarbohydratMI01819,6 g27%
Kostfiber200,4 g0%
Protein20410,6 g30%
Alkohol500 g0%
VannMI014273 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3319,1 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0,5 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032514 µg-RE1 %
Betakaroten103b6 µg
Retinol103b13 µg
Vitamin D200,8 µg8 %
Vitamin E2040,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2040,11 mg8 %
Vitamin B2 (riboflavin)200,15 mg9 %
Vitamin B3 (niacin)2041,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2040,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)2047 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)2041,2 µg30 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)20441 mg3 %
Kalium (K)204222 mg6 %
Natrium (Na)204375 mg
Salt (NaCl)MI01200,9 g
Fosfor (P)204122 mg19 %
Magnesium (Mg)20422 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2040,1 mg0 %
Kobber (Cu)2040,04 mg4 %
Sink (Zn)2040,5 mg3 %
Selen (Se)20415 µg17 %
Jod (I)32581 µg57 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1423Cod
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0122Divided or disintegrated
F0014Fully heat-treated
G0029Deep-fried
H0151Spice or herb added
H0188Breaded or batter-coated
H0207Filled or stuffed
H0221Fat or oil added
H0319Wheat added
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73e
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
74e
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
103b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2006 eller tidligere, beregnet verdi fra industrioppskrift.
204
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1996. Div. matvarer. Internt notat.
321d
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: