Adzukibønner, tørr
Energi i 100 g
Per 100 g
1 312 kJ (310 kcal)
1 312 kJ (310 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 331 | 47,2 g |
Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 3 g |
Sukker, tilsatt | 50 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 460g | 0,2 g |
Transfettsyrer | 50 | 0 g |
Enumettede fettsyrer | 460g | 0,1 g |
Flerumettede fettsyrer | 460g | 0,1 g |
Omega-3 | 50 | 0 g |
Omega-6 | 460g | 0,1 g |
Kolesterol | 50 | 0 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 30 | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 30 | 0 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 30 | 0,1 g |
C18:0 (stearinsyre) | 30 | 0 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 460g | 0 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 460g | 0,1 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 1 µg-RE | 0 % |
Betakaroten | 20 | 12 µg | |
Retinol | 50 | 0 µg | |
Vitamin D | 701G | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 10 | – |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 460g | 0,46 mg | 35 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 460g | 0,22 mg | 13 % |
Vitamin B3 (niacin) | 460g | 2,6 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 460g | 0,35 mg | 19 % |
Vitamin B9 (folat) | 460g | 622 µg | 194 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 460g | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 460g | 66 mg | 5 % |
Kalium (K) | 460g | 1 254 mg | 36 % |
Natrium (Na) | 460g | 5 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 0 g | |
Fosfor (P) | 460g | 381 mg | 59 % |
Magnesium (Mg) | 460g | 127 mg | 42 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 460g | 5 mg | 45 % |
Kobber (Cu) | 460g | 1,09 mg | 121 % |
Sink (Zn) | 460g | 5 mg | 35 % |
Selen (Se) | 460g | 3 µg | 3 % |
Jod (I) | 10 | – |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0152 | Vegetable or vegetable product (US CFR) |
A0831 | Pulse or pulse product (EUROFIR) |
B1110 | Adzuki bean |
C0133 | Seed, skin present, germ present |
E0150 | Whole, natural shape |
F0003 | Not heat-treated |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0138 | Water removed |
J0116 | Dehydrated or dried |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |