Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 87 g
Karbohydrat: 12,2 g
Kostfiber: 0,5 g
Protein: 0,3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 96 E%
Protein: 2 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 217 kJ (51 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett60a0 g0%
KarbohydratMI018112,2 g95%
Kostfiber450c0,5 g1%
Protein450c0,3 g2%
Alkohol500 g0%
VannMI014287 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO12,2 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03251 µg-RE0 %
Betakaroten450c12 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E450c0,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450c0,09 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)450c0,01 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)450c0,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)450c0,09 mg5 %
Vitamin B9 (folat)450c1 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)450c11 mg10 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450c8 mg0 %
Kalium (K)450c71 mg2 %
Natrium (Na)450c1 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)450c5 mg0 %
Magnesium (Mg)450c13 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450c0,5 mg4 %
Kobber (Cu)450c0,08 mg8 %
Sink (Zn)450c0,1 mg0 %
Selen (Se)60a0 µg0 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0143Fruit or fruit product (US CFR)
A0834Processed fruit product (EUROFIR)
B1484Pineapple
C0138Fruit, peel removed
E0152Divided into pieces
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0362Fruit juice added
J0123Sterilized by heat
K0039Packed in fruit juice
M0151Metal container
M0194Can, bottle or jar
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0220Not drained

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: