Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 62 g
Fett: 13,1 g
Protein: 12,5 g
Karbohydrat: 12,1 g
Energiinnhold
Fett: 54 E%
Protein: 24 E%
Karbohydrat: 23 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 903 kJ (216 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400e13,1 g53%
KarbohydratMI018112,1 g22%
Kostfiber500 g0%
Protein400e12,5 g23%
Alkohol500 g0%
VannMI014262 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO12,1 g
Sukker, tilsatt33112 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032554 µg-RE7 %
Betakaroten400e0 µg
Retinol400e54 µg
Vitamin D400e0,2 µg2 %
Vitamin E400e0,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400e0,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)400e0,16 mg10 %
Vitamin B3 (niacin)400e2,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400e0,45 mg25 %
Vitamin B9 (folat)400e5 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)400e10 µg250 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400e99 mg8 %
Kalium (K)400e145 mg4 %
Natrium (Na)400e2 750 mg
Salt (NaCl)MI01206,9 g
Fosfor (P)400e141 mg22 %
Magnesium (Mg)400e13 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400e1,3 mg11 %
Kobber (Cu)420c0,16 mg17 %
Sink (Zn)400e1,8 mg12 %
Selen (Se)400e20 µg23 %
Jod (I)32516 µg11 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1235Sprat
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0152Divided into pieces
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0151Spice or herb added
J0145Preserved by reducing water activity
K0010Packed in vinegar with sugar
M0151Metal container
M0194Can, bottle or jar
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared
Z0219Drained

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73c
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
74c
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
207
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
420c
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015).
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: