Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 82 g
Karbohydrat: 16,1 g
Kostfiber: 2 g
Protein: 0,5 g
Fett: 0,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 91 E%
Kostfiber: 5 E%
Protein: 3 E%
Fett: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 297 kJ (70 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460f0,1 g1%
KarbohydratMI018116,1 g90%
Kostfiber460f2 g5%
Protein460f0,5 g2%
Alkohol500 g0%
VannMI014282 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO16,1 g
Sukker, tilsatt33113,7 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032566 µg-RE8 %
Betakaroten460f789 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E460f0,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460f0,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)460f0,02 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)460f0,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)460f0,05 mg2 %
Vitamin B9 (folat)460f2 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)460f3 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460f11 mg0 %
Kalium (K)460f138 mg4 %
Natrium (Na)460f4 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)460f13 mg2 %
Magnesium (Mg)460f8 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460f0,4 mg3 %
Kobber (Cu)460f0,08 mg8 %
Sink (Zn)460f0,1 mg0 %
Selen (Se)460f0 µg0 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0143Fruit or fruit product (US CFR)
A0834Processed fruit product (EUROFIR)
B1529Apricot
C0229Fruit, peel removed, core, pit or seed removed
E0122Divided or disintegrated
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0136Sugar or sugar syrup added
J0123Sterilized by heat
K0023Packed in sweetened liquid
M0151Metal container
M0194Can, bottle or jar
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared
Z0220Not drained

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460f
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 27 (2014). Nutrient Data Laboratory Home Page
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: