Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 84 g
Fett: 11,7 g
Kostfiber: 2 g
Karbohydrat: 1,4 g
Protein: 1,4 g
Energiinnhold
Fett: 87 E%
Protein: 5 E%
Karbohydrat: 5 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 496 kJ (120 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000211,7 g87%
KarbohydratMI01811,4 g4%
KostfiberMI00022 g3%
ProteinMI00021,4 g4%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014284 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,1 g
SukkerarterMI00021,4 g
Sukker, tilsattMI00020,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032526 µg-RE3 %
BetakarotenMI000259 µg
RetinolMI000221 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00021,1 mg-ATE9 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,16 mg8 %
Vitamin B9 (folat)MI000218 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00023 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000221 mg1 %
Kalium (K)MI0002359 mg10 %
Natrium (Na)MI0002320 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)MI000240 mg6 %
Magnesium (Mg)MI000218 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,4 mg3 %
Kobber (Cu)MI00020,13 mg14 %
Sink (Zn)MI00020,3 mg2 %
Selen (Se)MI00020 µg0 %
Jod (I)MI00025 µg3 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0180Soup, thick (US CFR)
A0865Soup (EUROFIR)
B1470Avocado
C0229Fruit, peel removed, core, pit or seed removed
E0135Semiliquid with smooth consistency
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0212Vegetable added
H0296Cream added
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

Forslag: