Babymais, minimais, hermetisk

Energi i 100 g

110 kJ (26 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 93 g
Protein: 2,9 g
Kostfiber: 2 g
Karbohydrat: 2 g
Fett: 0,4 g
Energiinnhold
Protein: 43 E%
Karbohydrat: 30 E%
Kostfiber: 14 E%
Fett: 13 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 110 kJ (26 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett450a0,4 g12%
KarbohydratMI01812 g29%
Kostfiber450a2 g14%
Protein450a2,9 g43%
Alkohol500 g0%
VannMI014293 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310,6 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO1,4 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032512 µg-RE1 %
Betakaroten450a140 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E450a0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450a0,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)450a0,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)450a0,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)450a0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)450a0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)450a14 mg13 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450a8 mg0 %
Kalium (K)450a180 mg5 %
Natrium (Na)122120 mg
Salt (NaCl)MI01200,3 g
Fosfor (P)450a0 mg0 %
Magnesium (Mg)450a0 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450a1,2 mg10 %
Kobber (Cu)450a0 mg0 %
Sink (Zn)450a0 mg0 %
Selen (Se)450a0 µg0 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B1595Vegetable corn, yellow
C0242Seed on cob, with or without husk
E0150Whole, natural shape
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0123Sterilized by heat
K0011Packed in edible medium
M0204Can
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
70
Beregnet ut fra spesifikk faktor for fettsyrer i totalfett.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
122
Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2015.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
450a
Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: