Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 55 g
Vann: 36 g
Protein: 4 g
Fett: 3,5 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 81 E%
Fett: 11 E%
Protein: 6 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 148 kJ (272 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1273,5 g11%
KarbohydratMI018155 g81%
Kostfiber1272 g1%
Protein1274 g5%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014236 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse12746 g
Sukkerarter1279 g
Sukker, tilsattMI00025 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,7 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,25 mg19 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,23 mg14 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,9 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI000247 µg14 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,3 µg7 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00021 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002126 mg10 %
Kalium (K)MI0002166 mg4 %
Natrium (Na)1271 200 mg
Salt (NaCl)MI01203 g
Fosfor (P)MI0002248 mg38 %
Magnesium (Mg)MI000215 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,1 mg0 %
Kobber (Cu)MI00020,1 mg11 %
Sink (Zn)MI00020,6 mg4 %
Selen (Se)MI00022 µg2 %
Jod (I)MI000210 µg7 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0819Unleavened bread, crisp bread and rusk (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
M0197Bag, sack or pouch
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
P0174Gluten free claim or use
Z0112Food industry prepared

Kilder

127
Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2021
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: