Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 57 g
Karbohydrat: 37,8 g
Protein: 5,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 88 E%
Protein: 12 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 731 kJ (172 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett450c0 g0%
KarbohydratMI018137,8 g87%
Kostfiber500 g0%
Protein450c5,2 g12%
Alkohol500 g0%
VannMI014257 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33137,8 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E60a0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)60a0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)60a0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)60a0 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)60a0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)60a0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450c1 130 mg98 %
Kalium (K)450c49 mg1 %
Natrium (Na)450c11 800 mg
Salt (NaCl)MI012029,5 g
Fosfor (P)450c8 430 mg1317 %
Magnesium (Mg)450c9 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)60a0 mg0 %
Kobber (Cu)60a0 mg0 %
Sink (Zn)450c2,8 mg20 %
Selen (Se)60a0 µg0 %
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0181Food additive (US CFR)
A0854Baking ingredient (EUROFIR)
B1654Sodium hydrogen carbonate
C0005Part of plant or animal not applicable
E0106Finely ground
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0146Starch added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: