Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 94 g
Protein: 3,2 g
Kostfiber: 2 g
Fett: 0,6 g
Karbohydrat: 0,4 g
Energiinnhold
Protein: 55 E%
Fett: 22 E%
Kostfiber: 16 E%
Karbohydrat: 7 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 97 kJ (23 kcal)
  • Spiselig del: 64 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460g0,6 g22%
KarbohydratMI01810,4 g6%
Kostfiber460g2 g16%
Protein460g3,2 g54%
Alkohol500 g0%
VannMI014294 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0,4 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325262 µg-RE34 %
Betakaroten460b3 142 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E460g0,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460g0,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)460g0,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)460g0,9 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)460g0,16 mg8 %
Vitamin B9 (folat)460g68 µg21 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)460g18 mg17 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460g177 mg15 %
Kalium (K)460g295 mg8 %
Natrium (Na)460g4 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)460g56 mg8 %
Magnesium (Mg)460g64 mg21 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460g3,2 mg29 %
Kobber (Cu)460g0,39 mg43 %
Sink (Zn)460g0,8 mg5 %
Selen (Se)460g0 µg0 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0113Spice or herb (US CFR)
A0857Herb or spice (EUROFIR)
B1158Basil, sweet
C0200Leaf
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460b
US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 23 (2010).
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: