Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 45 g
Fett: 23,1 g
Vann: 22 g
Protein: 7,7 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Fett: 48 E%
Karbohydrat: 43 E%
Protein: 7 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 768 kJ (423 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000223,1 g48%
KarbohydratMI018145 g43%
KostfiberMI00022 g0%
ProteinMI00027,7 g7%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014222 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000228 g
SukkerarterMI000217 g
Sukker, tilsattMI000215,8 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032525 µg-RE3 %
BetakarotenMI00021 µg
RetinolMI000225 µg
Vitamin DMI00020,4 µg4 %
Vitamin EMI00023,2 mg-ATE26 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,17 mg13 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,9 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,08 mg4 %
Vitamin B9 (folat)MI000237 µg11 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,3 µg7 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00023 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000237 mg3 %
Kalium (K)MI0002152 mg4 %
Natrium (Na)MI0002241 mg
Salt (NaCl)MI01200,6 g
Fosfor (P)MI0002109 mg17 %
Magnesium (Mg)MI000220 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,9 mg8 %
Kobber (Cu)MI00020,08 mg8 %
Sink (Zn)MI00020,9 mg6 %
Selen (Se)MI00024 µg4 %
Jod (I)MI00027 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0248Doughnut (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0105Whole, shape achieved by forming, thickness 1 5-7 cm
F0014Fully heat-treated
G0029Deep-fried
H0122Jelly, jam or preserve added
H0184Milk added
H0186Egg added
H0207Filled or stuffed
H0256Carbohydrate fermented
H0354Sugar coated or covered
H0753Yeast added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: