Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 47,4 g
Fett: 29,6 g
Vann: 14 g
Protein: 7,3 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Fett: 54 E%
Karbohydrat: 39 E%
Protein: 6 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 039 kJ (489 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000229,6 g53%
KarbohydratMI018147,4 g39%
KostfiberMI00022 g0%
ProteinMI00027,3 g6%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014214 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000226,8 g
SukkerarterMI000220,6 g
Sukker, tilsattMI000220,2 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325246 µg-RE32 %
BetakarotenMI0002131 µg
RetinolMI0002235 µg
Vitamin DMI00024 µg40 %
Vitamin EMI00022 mg-ATE16 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,09 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,07 mg4 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI000210 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000227 mg2 %
Kalium (K)MI0002105 mg3 %
Natrium (Na)MI0002158 mg
Salt (NaCl)MI01200,4 g
Fosfor (P)MI0002108 mg16 %
Magnesium (Mg)MI000216 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021 mg9 %
Kobber (Cu)MI00020,08 mg8 %
Sink (Zn)MI00020,7 mg5 %
Selen (Se)MI00027 µg8 %
Jod (I)MI000215 µg10 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0203Cookie (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0186Egg added
H0271Butter added
H0749White sugar added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: