Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 91 g
Protein: 3,5 g
Karbohydrat: 3,3 g
Fett: 1,5 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Protein: 33 E%
Karbohydrat: 31 E%
Fett: 31 E%
Kostfiber: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 179 kJ (43 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00021,5 g30%
KarbohydratMI01813,3 g31%
KostfiberMI00021 g4%
ProteinMI00023,5 g33%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014291 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00021,4 g
SukkerarterMI00021,8 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032538 µg-RE5 %
BetakarotenMI0002436 µg
RetinolMI00021 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,02 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI00029 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,1 µg2 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00024 mg3 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000214 mg1 %
Kalium (K)MI0002130 mg3 %
Natrium (Na)MI000254 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)MI000242 mg6 %
Magnesium (Mg)MI00028 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,4 mg3 %
Kobber (Cu)MI00020,04 mg4 %
Sink (Zn)MI00020,4 mg2 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI00021 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0198Soup (US CFR)
A0865Soup (EUROFIR)
B1413Rutabaga
C0240Root, tuber or bulb, without peel
E0149Liquid, low viscosity, with solid pieces
F0014Fully heat-treated
G0014Boiled
H0151Spice or herb added
H0191Meat added
H0212Vegetable added
H0259Rehydrated
H0323Barley added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: