Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 88 g
Protein: 10,4 g
Fett: 1,4 g
Energiinnhold
Protein: 77 E%
Fett: 23 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 229 kJ (54 kcal)
  • Spiselig del: 51 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett3161,4 g22%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein31610,4 g77%
Alkohol500 g0%
VannMI014288 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032514 µg-RE1 %
Betakaroten500 µg
Retinol31614 µg
Vitamin D60a0 µg0 %
Vitamin E3160,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)420c0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)3160,27 mg16 %
Vitamin B3 (niacin)3161,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)420c0,1 mg5 %
Vitamin B9 (folat)420c42 µg13 %
Vitamin B12 (kobalamin)31625 µg625 %
Vitamin C (askorbinsyre)60a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)420c30 mg2 %
Kalium (K)420c145 mg4 %
Natrium (Na)420c582 mg
Salt (NaCl)MI01201,5 g
Fosfor (P)420c145 mg22 %
Magnesium (Mg)420c39 mg13 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)420c7,7 mg70 %
Kobber (Cu)420c0,22 mg24 %
Sink (Zn)420c3,4 mg24 %
Selen (Se)420c46 µg54 %
Jod (I)325270 µg192 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0802Fish or related organism (EUROFIR)
B2875Blue mussel
C0173Whole animal or most parts used
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0053Mollusk shell, food contact surface
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
316
Fiskeridirektoratets ernæringsinstitutt. Analysedata for norsk laks 1997-1999 og for skalldyr 1991. Interne notater.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
420c
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015).
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

Forslag: