Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 48 g
Karbohydrat: 27,4 g
Fett: 19 g
Protein: 5,2 g
Kostfiber: 0,7 g
Energiinnhold
Fett: 56 E%
Karbohydrat: 37 E%
Protein: 7 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 261 kJ (302 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000219 g55%
KarbohydratMI018127,4 g36%
KostfiberMI00020,7 g0%
ProteinMI00025,2 g7%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI000248 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00028 g
SukkerarterMI000219,4 g
Sukker, tilsattMI000217,7 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325187 µg-RE24 %
BetakarotenMI000298 µg
RetinolMI0002179 µg
Vitamin DMI00020,5 µg5 %
Vitamin EMI00021,2 mg-ATE10 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,17 mg10 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI00029 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00022 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000251 mg4 %
Kalium (K)MI000262 mg1 %
Natrium (Na)MI000259 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)MI0002111 mg17 %
Magnesium (Mg)MI00028 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,6 mg5 %
Kobber (Cu)MI00020,04 mg4 %
Sink (Zn)MI00020,4 mg2 %
Selen (Se)MI00026 µg7 %
Jod (I)MI000212 µg8 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0210Cake (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1201Cow
C0161Heavy cream
E0134Semisolid with solid pieces
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0122Jelly, jam or preserve added
H0186Egg added
H0319Wheat added
H0358Aerated by whipping
H0749White sugar added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: