Bolle, glutenfri, med lettmelk, hjemmebakt

Energi i 100 g

1 210 kJ (287 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 52,4 g
Vann: 37 g
Fett: 7 g
Protein: 3,3 g
Kostfiber: 0,7 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 74 E%
Fett: 21 E%
Protein: 5 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 210 kJ (287 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00027 g21%
KarbohydratMI018152,4 g73%
KostfiberMI00020,7 g0%
ProteinMI00023,3 g4%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014237 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000244,3 g
SukkerarterMI00028,2 g
Sukker, tilsattMI00026 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032564 µg-RE8 %
BetakarotenMI000228 µg
RetinolMI000262 µg
Vitamin DMI00021 µg10 %
Vitamin EMI00021 mg-ATE8 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,11 mg8 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,14 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,05 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI000242 µg13 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,3 µg7 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000272 mg6 %
Kalium (K)MI0002134 mg3 %
Natrium (Na)MI0002362 mg
Salt (NaCl)MI01200,9 g
Fosfor (P)MI000285 mg13 %
Magnesium (Mg)MI000210 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,5 mg4 %
Kobber (Cu)MI00020,03 mg3 %
Sink (Zn)MI00020,8 mg5 %
Selen (Se)MI00022 µg2 %
Jod (I)MI000210 µg7 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0151Sweet roll or sweet bun (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1312Wheat
C0203Starch
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0151Spice or herb added
H0184Milk added
H0186Egg added
H0256Carbohydrate fermented
H0750Gluten removed
H0753Yeast added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: