Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 41,9 g
Protein: 25 g
Kostfiber: 16 g
Vann: 15 g
Fett: 1,7 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 54 E%
Protein: 32 E%
Kostfiber: 10 E%
Fett: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 331 kJ (316 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400f1,7 g4%
KarbohydratMI018141,9 g53%
Kostfiber400f16 g9%
Protein400f25 g31%
Alkohol500 g0%
VannMI014215 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33138,4 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO3,5 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032535 µg-RE4 %
Betakaroten400f420 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E400f0,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400f0,5 mg38 %
Vitamin B2 (riboflavin)400f0,3 mg18 %
Vitamin B3 (niacin)400f2,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400f0,56 mg31 %
Vitamin B9 (folat)400f423 µg132 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)400f0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400f102 mg8 %
Kalium (K)400f1 530 mg45 %
Natrium (Na)400f13 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)400f390 mg60 %
Magnesium (Mg)400f192 mg64 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400f7,1 mg64 %
Kobber (Cu)10
Sink (Zn)400f2,8 mg20 %
Selen (Se)400f2 µg2 %
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0831Pulse or pulse product (EUROFIR)
B1663Horse bean
C0133Seed, skin present, germ present
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400f
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2016.02.17.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: