Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 45 g
Karbohydrat: 33 g
Protein: 10,1 g
Fett: 9,6 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 51 E%
Fett: 32 E%
Protein: 16 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 103 kJ (263 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00029,6 g32%
KarbohydratMI018133 g50%
KostfiberMI00022 g1%
ProteinMI000210,1 g15%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014245 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000230,4 g
SukkerarterMI00022,6 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325126 µg-RE16 %
BetakarotenMI0002889 µg
RetinolMI000252 µg
Vitamin DMI00020,2 µg2 %
Vitamin EMI00021 mg-ATE8 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,12 mg9 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,11 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,12 mg6 %
Vitamin B9 (folat)MI000245 µg14 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00026 mg5 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002190 mg16 %
Kalium (K)MI0002269 mg7 %
Natrium (Na)MI0002356 mg
Salt (NaCl)MI01200,9 g
Fosfor (P)MI0002167 mg26 %
Magnesium (Mg)MI000242 mg14 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,4 mg12 %
Kobber (Cu)MI00020,08 mg8 %
Sink (Zn)MI00021,2 mg8 %
Selen (Se)MI00027 µg8 %
Jod (I)MI00026 µg4 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0103Pastry, unsweetened, filled (US CFR)
A0861Prepared food product (EUROFIR)
B1420Spinach
C0200Leaf
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0004Cooked by dry heat
H0143Cheese added
H0319Wheat added
H0349Onion added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0110Restaurant prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: