Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 93 g
Fett: 2,8 g
Karbohydrat: 1,7 g
Protein: 1,4 g
Kostfiber: 0,9 g
Energiinnhold
Fett: 63 E%
Karbohydrat: 18 E%
Protein: 15 E%
Kostfiber: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 164 kJ (40 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00022,8 g63%
KarbohydratMI01811,7 g17%
KostfiberMI00020,9 g4%
ProteinMI00021,4 g14%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014293 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,4 g
SukkerarterMI00021,3 g
Sukker, tilsattMI00020,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032533 µg-RE4 %
BetakarotenMI000296 µg
RetinolMI000225 µg
Vitamin DMI00020,1 µg1 %
Vitamin EMI00020,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,02 mg1 %
Vitamin B9 (folat)MI000210 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI000212 mg11 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000223 mg2 %
Kalium (K)MI0002101 mg2 %
Natrium (Na)MI0002341 mg
Salt (NaCl)MI01200,9 g
Fosfor (P)MI000228 mg4 %
Magnesium (Mg)MI00027 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,2 mg1 %
Kobber (Cu)MI00020,02 mg2 %
Sink (Zn)MI00020,2 mg1 %
Selen (Se)MI00020 µg0 %
Jod (I)MI00026 µg4 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0180Soup, thick (US CFR)
A0865Soup (EUROFIR)
B1443Broccoli
C0237Floret or flower
E0138Liquid, high viscosity, with solid pieces
F0014Fully heat-treated
G0018Boiled and undrained
H0212Vegetable added
H0296Cream added
H0349Onion added
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: